Fiverr is een marktplaats voor klusjes die alleen digitaal leverbaar zijn. Hier kan je aan van alles denken. Bijvoorbeeld het photoshoppen van je oma voor haar verjaardag, als Obama verkleed een verjaardagslied zingen voor een specifieke naam of een logo bedenken voor splinternieuw bedrijf  en ga zo maar door. Alle klusjes op fiverr kosten maar $5, vandaar ook de naam Fiverr.

Hoe werkt dit precies?

Zoals hierboven genoemd is Fiverr een marktplaats voor online klusjes, deze klusjes worden Gigs genoemd. Het is niet verplicht om al je Gigs digitaal leverbaar te maken maar dit is wel bijna altijd het geval door de lage prijs. Het zou wel moeilijk zijn om een product te maken en aan de andere kant van de wereld te sturen voor onder de 5 dollar.

Voor het verkopen van je Gigs moet je minimaal 13 jaar zijn. Als je je aanmeldt klik je vervolgens op de knop ‘Start selling’ bovenaan de site. Je kunt dan alles aangeven over je Gigs. Nadat Fiverr je Gig heeft gecontroleerd en ziet dat je gig niet aanstootgevend of kwade bedoelingen heeft komt hij  ‘Live’ en kunnen bezoekers hem gaan kopen.

Voorbeelden van Gigs

Gigs kunnen serieuze en grappige klusjes zijn. Zo heb je als serieuze voorbeelden: teksten vertalen, een tekenfilm maken of een logo designen. Maar de grappige blijven mijn favoriet, zo heb je namelijk:  iemands hoofd bewerken als astronaut voor de eerste maandlanding. (half)Naakt met een gitaar een liedje naar keuze zingen voor de naam van een bekende of een cartoon maken van je zeurende buurman.

Wat valt er te verdienen?

Bijna alle Gigs kosten $5, hier houdt fiverr $1 commissie van in beslag. Dit klinkt inderdaad heel weinig, maar door deze aantrekkelijke prijs worden veel Gigs dagelijks verkocht.

Met fiverr kan je niet rijk worden.. Maar er zijn wel vele gebruikers die honderden euros per maand ermee verdienen. Bovendien krijg je -als je genoeg gigs hebt verkocht en genoeg positieve feedback bij elkaar hebt gespaard- de mogelijkheid om meerdere gigs in één keer als een pakket te verkopen, en om gigs te verkopen voor een prijs hoger dan $5.

Laat je uitbetalen

Als je een gig hebt verkocht kan je na 14 dagen zien wat je totale opbrengsten zijn. Deze periode word gebruikt om te kijken of de klant tevreden was met het geleverde product en om te controleren of de betaling is gelukt. Hier heb je geen minimum uitbetaal bedrag dus je kan al gauw je geld incasseren. Je kan uitbetaalt worden via Paypal en via de fiverr card. De fiverr card is een soort pinpas die je krijgt thuisgestuurd. Hiermee kan je je online verdiensten gewoon opnemen bij alle pinautomaten.

Hier zijn wat tips:
  1. Bij het plaatsen van een gig heb je altijd de mogelijkheid om een videointroductie op te nemen en toe te voegen. Doe dat altijd want het verhoogt de conversie van je gig enorm! (conversie = het aantal bezoekers dat je gig koopt)
  2. Zorg ervoor dat je kopers tevreden zijn met wat ze krijgen. Want dat betekent hogere ratings èn een grotere kans de koper terug komt om je gig nog eens te kopen. Veel gigs (denk aan de gigs waarbij een verjaardagsliedje wordt ingezonden) lenen zich namelijk prima voor herhaalverkopen!