AliExpress behoort tot een van de populairste Chinese webwinkels in Nederland. Bij deze webshop heb jij de mogelijkheid om zeer voordelige producten uit China te kopen. Het is een marktplaats dat bedrijven de mogelijkheid geeft hun producten hiermee te verkopen aan consumenten, voor zeer scherpe prijzen. Vele kopers wereldwijd vinden het platform van Aliexpress het fijnste om mee te werken.  Dit komt doordat het met een bepaald systeem werkt. Zodra je een bestelling hebt geplaatst en hebt afgerekend krijgt de verkoper het geld niet meteen in handen, pas nadat jij hebt bevestigd dat jij je product binnen hebt gekregen en alles in orde is krijgt de verkoper zijn geld. Dit werkt wel met een bepaalde tijd van ruim een maand, als je pakket na die tijd nog steeds niet binnen is werkt jou “buyer protection”niet meer.

Voordelen van Aliexpress
  • Aliexpress werkt met buyer protection
  • Zeer goedkope producten van kwaliteit
  • Een van de populairste webwinkels uit China
  • Redelijk snelle verzending naar Nederland (hangt vaak af van de verkoper)
  • Vaak gratis verzending
  • Direct contact met de verkoper ( mocht je vragen hebben over het product of de verzending enz. )
Nadelen van aliexpress
  • Niet alle verkopers zijn zo eerlijk ( verkopen bijv iets breekbaars in een niet extra dikke verpakking )
  • Soms kan een pakket rond een maand duren tot het terecht komt.
  • Kledingmaten verschillen per verkoper
Hoe kan je hier makkelijk en snel geld mee verdienen?

Denk eerst aan, wat ga ik verkopen? Via wat ga ik mijn producten verkopen?

Tegenwoordig kopen mensen niet alleen hun spullen in een webshop of in de winkel. Denk ook aan Social media, dit zou in sommige gevallen veel beter verkopen dan een webshop omdat je jou doelgroep meteen aanspreekt. Instagram is bijvoorbeeld een geweldige voorbeeld, lees ook “Instagram winkel“.

Zodra je ook weet wat je wilt verkopen kan je direct beginnen. Zelf raad ik aan niet meteen in grote aantallen te kopen, je weet niet altijd precies wat je besteld. Doe een kleine onderzoek, kijk naar zijn reviews op het product. Staan daar nog geen reviews ? Kijk dan bij andere producten van hem, zijn het goeie reviews dan kan het zomaar zo zijn dat dit ook een goed product is.

Tip: Test altijd je product uit, denk ook aan hoelang het product meegaat. Je wilt je klanten geen troep aanbieden!