Bij het afsluiten van je nieuwe telefoon abonnement nemen de meeste mensen meteen een nieuwe telefoon erbij.

Maar wat gebeurt er met je oude telefoon? Velen bewaren het, mocht er wat gebeuren met je nieuwe telefoon dan heb je je altijd nog je oude. Maar als je van je zelf weet dat je nooit je telefoon kapot zal maken, is dit dan nog wel zo slim?

Je kan veel geld terug krijgen bij het verkopen van je oude telefoon, natuurlijk hangt dit wel van het model af en of hij het nog doet. Maar niet iedereen wilt het meteen via marktplaats doen door het vele gezeur van geïnteresseerde kopers. Er is ook een andere manier voor het verkopen van je telefoon.

Waarom zouden ze dit oude model willen hebben?

Je mobiele telefoon bevat veel interessante onderdelen waar bedrijven nog veel mee kunnen. Denk bijvoorbeeld aan de geheugen en camera van de telefoon. Het kost ze minder geld om te laten recyclen dan een nieuwe te laten maken.

Naast het recyclen is er ook een kans dat jou telefoon verstuurd wordt naar India, Afrika of Oost-europese landen.  Deze landen staan bekend om minder ontwikkelde landen. In deze landen kunnen de meeste mensen niet meteen een gloednieuwe telefoon betalen. Vandaar dat jou telefoon bij hun terecht komt. Door deze manier kunnen ook hun genieten van een redelijk nieuwe telefoon.

Nemen ze hele oude en defecte telefoons aan?

Ze nemen echt alle soorten telefoons aan, van defect tot hartstikke oud. Maar niet alle websites willen bijvoorbeeld een telefoon met een kapotte scherm. Kijk wel even op de website rond voor de eisen waaraan je telefoon moet voldoen.

Wat is mijn telefoon waard?

Dat verschilt per jaar en model. Zodra iphone een nieuwe telefoon op de markt zet betekent dat het oude model in waarde daalt. Zo werkt het ook op de site, natuurlijk word er ook gekeken in welke staat je telefoon zich bevind.

Zonzoo is een van die websites die je telefoon met alle liefde in wilt kopen. Op deze website kan je ook meteen zien hoeveel je ongeveer voor je telefoon terug krijgt. Zonzoo staat ook bekend om de website die het meest betaald voor je oude telefoon.

electronica-printplaat-720x340