Het online verkopen van handgemaakte spullen kan je geld opleveren maar waarom niet geld verdienen van je hobby?
Met Etsy kan dit.

Etsy

Etsy is ontstaan in een appartement in Brooklyn, New York, Het is bedacht door Rob Kalin met 2 andere vrienden die de site in de lucht brachten. Dit deden ze omdat er behoefte was aan een online community voor crafters ( denk hierbij aan klei), kunstenaars en makers waar ze zelf hun eigen handgemaakte spullen konden verkopen. In 2008 kwam chad dickerson erbij en in 2011 werd hij CEO, hierdoor steeg etsy nieuwe hoogtes in.

 

 

Hoe werkt etsy

Etsy is een site gemaakt voor hobbyisten om hun zelfgemaakte spullen online te verkopen. Je komt in contact met kopers over de heele wereld, van de VS naar europa van europa naar azie naar afrika. Je kan er ook verhalen lezen van andere makers en gebruikers.

Hoe word je succesvol in handgemaakte spullen verkopen

je kunt en gratis account aanmaken op etsy.nl Let op : voor het openen van een shop is een betaling verplicht om een shop te openen kost dat 0,20 dollarcent dat is ongeveer 0,18 euro cent. Daarnaast moeten uw handgemaakte spullen binnen het verkopersbeleid passen.Hier in staat alles waar je product aan moet voldoen zoals :
je mag geen stockfoto’s gebruiken maar het moeten je zelf gemaakte foto’s zijn.
Je beschrijft wie er allemaal heeft mee geholpen aan de producten in je shop.
Al de handgemaakte items zijn ook daadwerkelijk door u gemaakt en geen derde party

Voor hobby of je full time baan

Voor sommige mensen blijft het een hobby om spullen met de hand te maken en te verkopen voor een extra zakcentje, maar je kunt bij etsy er ook flink op verdienen. Uit de survey van 2014 zien 76% van de Amerikaanse etsy gebruikers het als een onderneming, en voor bijna een derde is het hun enige carrirre. Er is een vrouw die verdient door etsy 80,000 dollar per maand en rond de miljoen per jaar.