Goede webtekst

Geld verdienen met een goede webtekst

Webtekst schrijven en geld verdienen? Het kan! De vraag die door vele mensen wordt gesteld; Hoe kan je online geld verdienen vanuit huis? Er zijn verschillende manieren hoe je deze vraag kan beantwoorden, een van de beste antwoorden is “Bloggen”. Het starten van je eigen blog kost je helemaal niks. Met een klein beetje creativiteit kan je heel ver komen. Bij het bloggen via WordPress krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt.

Hoe schrijf je een goede webtekst?

Hoe word je met je website boven aan Google gevonden dat ligt aan de structuur van de webtekst. Google let niet alleen op de vindbaarheid van je webtekst maar op de structuur en de inhoud daarvan. Je website moet makkelijk te lezen zijn en interessant voor de lezer. De webtekst moet ook informatief zijn de lezer moet een stukje wijzer worden over het onderwerp waar jij over hebt geschreven.

De structuur van een goede webtekst

Als eerst verzin je een titel voor je webtekst dat moet een krachtige titel zijn die mensen gelijk aanspreekt. Die komt als je op google wat intypt te zien dus in dit geval “Structuur van een goede webtekst”. Je bedenkt daarna een koptekst voor je eerste hoofdstuk met een zoekwoord er in je eerste alinea is dat ook belangrijk dat je je zoekwoord naar voren laten komen. H1 titel is het belangrijkste heeft meer SEO-waarde als H2 en H3. In de eerste alinea vertel je in een paar zinnen waar je over gaat praten dus, een korte samenvatting. Een inleidende tekst.  Bij de vervolgende alinea’s verwerk je vooral inhoud. In H2 hoef je niet waar in de kop het zoekwoord te gebruiken anders komt het over als spammen.

Links in een goede webtekst

Bezoekers houden van doorklikken op pagina’s dus verwerk links in je tekst zo kunnen mensen via jou tekst andere artikelen bereiken. Je moet wel linken naar relevante websites die een verband met elkaar hebben. Het moet een betrouwbare site zijn waar je naar toe linkt. Ook kan je gebruik maken van interne links. Schrijf jij een blog over reizen in Amerika kan je in dat blogbericht door linken naar een eerder geschreven blog over wat te doen in Amerika op vakantie.

Afbeeldingen

Gebruik afbeeldingen iedereen vind afbeeldingen fijn in een webtekst. Zorg voor een relevante foto die je gebruikt in je tekst. De afbeeldingen moet je een goede benaming geven met alt-tekst geef een benaming die bij het plaatje past en wat logisch is. De afbeeldingen moet het verhaal ondersteunen.

Aantal woorden

Volgens Google bestaat uit de ideale webtekst uit minstens 300 woorden per pagina. Dat klinkt niet zo moeilijk maar 300 woorden zijn toch veel woorden. Al gauw ga je dingen schrijven om de tekst te rekken maar, dat heeft geen zin want de kwaliteit gaat daardoor ook achteruit. Als je een goed artikel schrijft met veel meer woorden dan het gemiddelde kom je ook op een betere positionering