Het makkelijkste manier om geld te verdienen met je website is Google Adsense. Je hoeft er vrij weinig voor te doen. Je hoeft alleen wat codes op je website te plaatsen die automatisch veranderen in advertenties. Zodra je dat eenmaal hebt gedaan hoeven jou bezoekers alleen nog erop te klikken waardoor jij betaald wordt.

Werken met Adsense

Natuurlijk moet je je als eerst aanmelden bij Google Adsense. Dit is volkomen gratis, er zit wel een minimum leeftijd aan van 18 jaar. Na je aanmelding ga je naar “Mijn advertenties” en klik je op “+ Nieuw advertentieblok”. Je kunt dan kiezen welk formaat en welk type advertentieblok (tekst en/of beeld) je op je site wilt tonen. Daarna krijg je een code die je op je site moet plaatsen op de plek waar je de advertenties wilt tonen. Bij elke klik van een bezoeker op de advertentie verdien jij geld. Je mag niet meer dan drie blokken op een pagina plaatsen. Zodra je €70 hebt verdiend kun je je laten uitbetalen.

Hoe adverteren adverteerders op jou website?

Adverteerders kunnen via Google Adwords aangeven bij welke onderwerpen ze willen adverteren en wat ze per klik voor zouden betalen. Via Adsense kunnen webmasters geld verdienen aan het vertonen van die advertenties.

Waarom kiezen veel mensen voor Google Adsense?

Stel je bent op zoek naar gloednieuwe schoenen, je kijkt een beetje rond en komt uit op een website die schoenen verkoopt. Op die website staan aan de rechterkant wat interessante advertenties met goedkope schoenen. Dat is precies naar wat jij op zoek was, je zou minder snel klikken op een advertentie over een spelletjessite. Zo werkt Google adsense. De inhoud van je website word door Adsense automatisch gematched met de advertenties.

Wat valt er te verdienen?

wat je verdient ligt eraan waar je website over gaat, is het een populaire topic zal je meer verdienen. Je verdient er telkens aan als een bezoeker klikt op een advertentie die je op je website hebt geplaatst. Gemiddeld verdien je zo’n 14 cent per klik. Dit klinkt makkelijker dan het is, want op de gemiddelde site klikt er maar 3% van de bezoekers op een advertentie. Dat betekent dat je €4,20 verdient aan 1000 bezoekers.

 

Mag iedereen Adsense gebruiken?

Je moet minimaal 18 jaar zijn voor het aanmaken van een Adsense account, ben je minderjarig en je besluit jezelf iets ouder voor te doen om wat bij te verdienen?Dan is er een grote kans dat Google hierachter komt en je een levenslange ban geeft en je saldo bevriest. Wat je wel kan doen om toch Adsense te gebruiken? Vraag een volwassene (je ouders) 0m een adsense account aan te maken op hun naam en rekening, hier hoeven ze niet te lang over te twijfelen. Adsense zal nooit geld van je rekening eraf halen, met deze programma kan je alleen maar bijverdienen.

Zelf erop klikken om geld te verdienen?

Google weet alles… Ook weet hij of jij vanuit je eigen IP-adressen op de advertenties aan het klikken bent. Dit staat Google niet toe, mocht je het wel doen dan kan je levenslang verbannen worden van Adsense en al je gemaakte inkomsten verliezen.