Vele mensen kiezen graag voor dropshipping, waarom? Omdat je met deze methode nooit verlies kan maken. Je koopt pas je producten in zodra een klant ze al heeft besteld op je webshop.

Wat is dropshipping?

Dropshippers zijn producenten en groothandels die hun product op verzoek van een handelaar direct naar de klant versturen. De klant doet de bestelling op jou webshop maar jij stuurt de bestelling door naar de dropshipper. Als handelaar zijnde bestel je pas je product bij de dropshipper zodra je de klant jou product heeft besteld en betaald. Als je je product prijzen goed hebt ingesteld en de prijzen hoger dan de inkoopprijzen hebt staan maak je standaard winst.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van dropshipping zijn dat je als handelaar geen geld hoeft te investeren, geen voorraad hoeft aan te houden, zelf geen producten hoeft te verzenden, en dat je niet eens een eigen webshop nodig hebt om de producten te verkopen.

Hoe verkoop je Dropshipproducten?

Om als verkoper die gebruikt maakt van dropshipping heb je een goeie manier om je producten aantrekkelijk te maken nodig. Dat kan op zich prima via een eigen webshop maar een webshop beheren is wel relatief veel werk. Veel makkelijker is het om je producten aan te bieden via Marktplaats en/of eBay. Marktplaats als je je wilt richten op Nederlandse consumenten, eBay als je je richt op de internationale markt.

Dropshipping via marktplaats

Marktplaats is een perfecte plek om te werken met dropshipping.

Hoe dit werkt:  je kiest een product van een dropshipper leverancier. Zet dat product op Marktplaats voor een hogere prijs dan de leverancier hem voor je aanbiedt. Mocht er een klant geïnteresseerd zijn dan laat je hem eerst betalen. Eenmaal betaalt geef je je de bestelling door aan je leverancier. Vervolgens betaal je een deel aan je dropshipper en geeft hem de opdracht het product naar de klant te sturen. Met deze manier heb je niet eens een dubbeltje nodig!

Voordelen van dropshipping
  1. Alleen de marketing hoef je te regelen. De rest van de webshop word gerund door je leverancier.
  2. Je betaalt geen verzending of productiekosten.
  3. Je hoeft geen inkopen te doen voor je producten alleen het doorgeven van de bestellingen.
Hoe werkt het?

Met dropshipping valt er makkelijk veel te verdienen. Hierdoor kiezen veel handelaars om er mee te werken. Ga op zoek naar een goede leverancier . Zorg voor goede afspraken met je leverancier om problemen te voorkomen. Als je nu al je problemen voorkomt hoef je ze ook nooit meer tegen te komen.

Zodra je dit hebt gedaan kan je beginnen met de producten in je webshop toe te voegen. Zorg dat alle producten goed omschreven zijn en duidelijk overkomen voor de klant.

Wanneer iemand via jouw webshop een product besteld ontvang jij de betaling. Eenmaal ontvangen stuur jij de NAW gegevens van de klant door naar de leverancier. Mocht de klant nog de vragen hebben over het product stuur je eveneens door naar de leverancier. Zodra de leverancier de gegevens heeft ontvangen zal hij het product verzenden naar de klant. Vervolgens stuurt hij je elke maand een factuur zodat jij zijn deel van de winst kan uitbetalen.

Zodra je je marketing goed hebt verzorgd kan je veel verkeer naar je website regelen. Alles wat jij nog hoeft te doen is het doormailen van de bestellingen naar je leverancier. Dit valt tegenwoordig ook te automatiseren met programma’s.

 

Afbeeldingsresultaat voor dropshipping