Een perfecte manier om vanuit huis te verdienen is valutahandel. Hierbij handel je in verschillende valuta’s wereldwijd.

Hoe verdien je hiermee?

Als je er bijvoorbeeld voor kiest om de euro-dollar te kopen, koop je op hetzelfde moment euro’s en verkoop je Amerikaanse Dollars. Je wisselt de ene munt om voor de andere. Als je verwacht dat de euro aan waarde toeneemt ten opzichte van de dollar, koop je de euro en verkoop je de Amerikaanse dollar.

Hier een voorbeeld: Stel dat je $1000 koopt. Je betaalt hier, uitgaande van een koers van $1 = €0,80 volgens de koers van vandaag €800 voor. Natuurlijk verwacht je dat de dollars meer waard zullen worden, anders zou je geen dollars kopen. Verwachtingen spelen dus een grote rol.

Stel vervolgens dat twee weken later de koers $1 = €0,97. Je besluit de eerder aangeschafte $1000 te verkopen tegen die koers. Na de verkooptransactie heb je $1000 x 0,97 = €970. In twee weken tijd is er een winst gerealiseerd van €170 (€970-€800). Deze bedragen zijn geen werkelijke bedragen maar enkel als voorbeeld gebruikt.

Zeker snel geld, maar niet zonder risico’s. In jou slecht geluk had het ook kunnen dalen.