Wat heb je nodig?

Een smartphone dat op ios of android draait.

Foto’s posten via je laptop is niet mogelijk, wel heeft instagram een desktop pagina maar instagam staat niet toe om foto’s vanaf je laptop te posten.

Wat moet je doen?

Download de instagram app in jou appstore. Maak een Instagram account aan met een naam dat het meest matched met je bedrijf.  Je wilt natuurlijk niet alleen op instagram gevonden worden.

Heb je geen officieel bedrijf? Geen probleem, dan moet je zo creatief mogelijk zijn en een nieuwe naam verzinnen voor je winkel.

mocht je gekozen naam al zijn gebruikt zorg ervoor dat je niet meteen een volledig nieuwe naam uitkiest, probeer wat achter je naam te plakken bijvoorbeeld: “NL”.

Foto’s plaatsen (duhh)

Nu kan je beginnen met je eerste foto’s te plaatsen.  Het is zo simpel als het lijkt, namelijk een foto maken en posten met een passende beschrijving (en hashtags). Maak je liever foto’s met een profesionele camera? Zorg er dan wel voor dat niet teveel speelt met filters dit zou de kwaliteit van de foto erg kunnen verpesten.

Naast foto’s van je producten is het voor je volgers ook leuk om te zien hoe jou bedrijf er van binnen uitziet. Hoe ziet het leven eruit achter de schermen? fotografeer je medewerkers af en toe ook als ze aan het werk zijn, maak een grappig filmpje met behulp van boomerang (Boomerang is een gratis app ondersteunt door instagram dat een versnelde  3 sec filmpje telkens opnieuw afspeelt)

Maar vergeet niet:

Instagram is en blijft een community, door telkens je eigen producten te posten verliezen mensen hun interesse in jou pagina en verlies je volgers. Een manier om ze te behouden is door mensen te posten die jou producten dragen/gebruiken. Hiermee kan je denken aan bekende personen en jou klanten die als een eerder bij je hebben besteld.

Hashtags

Hashtags zijn een MUST op instagram. Misschien gebruik jij ze niet zo veel, maar er zijn duizenden mensen die woorden opzoeken in het opzoekbalkje. Dat ene hashtag die je gebruikt kan vele mensen lijden naar jou foto. Gebruik er niet teveel, ik zou er maximaal 6 aanraden.

Promoting

Nu komt het aan op het krijgen van volgers !

Begin bij je vrienden en familie vraag ze om je account te volgen en te delen op hun social media accounts. Ook kan jij zelf jou accounts delen op andere platforms.

Maar hoe krijg je nou onbekende mensen die jou volgen..

  1. Wat veel accounts doen is het opzoeken van accounts die ongeveer dezelfde producten aanbied en vervolgens hun volgers te volgen. Op deze manier vind je mensen die dezelfde interesses delen. Door dit te doen krijg je echte volgers, op een gegeven moment heb je teveel mensen die je volgt, ontvolg alle mensen die jou niet terug volgen. Je account ziet er een stuk professioneler uit als je meer volgers hebt dan mensen volgt.
  2. Eenmaal je al wat meerdere volgers hebt kan je een winactie plaatsen. Plaats bijvoorbeeld een foto die ze moeten reposten op hun account en jou pagina erin moeten taggen. Of laat ze bijvoorbeeld zelf een foto maken met een door jou gekozen thema, laat ze jou pagina erin taggen en jij zal vervolgens de leukste uitkiezen.