Tegenwoordig wilt iedereen het… Geld verdienen met het posten van zelfgemaakte video’s op YouTube. Hier in Nederland hebben we ook een heleboel Youtubers. Zij verdienen hun geld met ieder zijn interessante video’s. Maar hun zijn nog half niet zo rijk als Felix Shelburg, beter bekend als PewDiePie. Hij heeft meer dan 45 miljoen volgers.

Hoe begon het?

PewDiePie begon met het maken van filmpjes in oktober 2010 als een hobby. In zijn filmpjes was hij aan het becommentariëren van videogames op zijn grappige manier. Dit maakte hem reuze populair. Toen hij het succes begon te proeven besloot hij te stoppen met school om zich volledig op zijn YouTube kanaal te richten. PewDiePie werd nogal beïnvloedrijk op YouTube. Telkens als hij een game beoordeelde stegen de verkoopcijfers van de game. Hierdoor wordt hij vaak gevraagd door spelontwikkelaars om hun spel te bespreken.

Pewdiepie’s prijzen

PewDiePie zijn succes bleef maar doorrollen. Hij heeft namelijk verschillende prijzen gewonnen met zijn kanaal. Een paar van die prijzen zijn: Sweden Social Star Award en een Shorty Award. Pewdiepie heeft ook nog eens een  wereldrecord op zijn naam weten te zetten van “Meeste abonnees op YouTube”.

Hoe verdiende hij precies?

Google plaatst advertenties bij elk YouTube-filmpje, waar hij grotendeels aan verdient. Dit deed hij met behulp van Google Adsense.

Hij bracht in oktober zijn eerste boek ‘This Book Loves You’ uit.

In de zomer bracht hij zijn videogame uit. De game heet “Pewdiepie legend of brofist”. Deze game kost $4.99, wat hem een hoop geld oplevert. Deze game heeft een beoordeling van wel liefst 5 sterren in Itunes.

Wat verdiende hij eraan?

Hij verdiende in 2015 12 miljoen dollar. Dit maakte hem dat jaar de meest verdienende YouTuber. Inmiddels heeft hij al een kleine 124 miljoen dollar heeft verdiend. En dat is zeker geen klein bedrag…