Succesfactoren van een populair blog

Succesfactoren populair blog

Hoe doe je dat toch een succesvolle blog schrijven die andere mensen ook lezen. Hoog komt in je zoekmachineoptimalisatie, groot bereik heeft en wat voor dingen willen mensen zien in een blog?

Ten eerste moet je geduld hebben je kan niet een blog plaatsen die na een paar dagen al 1000 lezers trekt en dus al zo snel succesvol is. Geduld is belangrijk en geef niet zomaar op als je je aantal lezers niet haalt per maand. Als jij goede verhalen brengt gaan mensen je blog vanzelf lezen. Het proces van lezers krijgen is zelden het gewenste resultaat die je wilt hebben op korte termijn dus wees geduldig. Een blog schrijven vereist discipline als je er aan begint en je schrijft 2 keer week een blog doe dit dan ook. Wees uniek in wat je schrijf er zijn in deze laatste jaren heel veel bloggers dus, je moet anders zijn. Dat is moeilijk maar het is belangrijk dat je je eigen ervaringen deelt dat is altijd iets van jezelf. Dit helpt al een beetje bij het schrijven van een succesvolle blog.

Eerst moet je gaan richtten op wat is het doel van het schrijven van een succesvol blog?

  1. Meer klantenbezoekers trekken
  2. Vertellen over je bestaan
  3.  Een bepaalde doelgroep trekken

Succesfactoren van een populair blog: Je moet met je blog gevonden worden hoe zorg je daarvoor?

  • Zorg dat je hoog komt in de SEO zo word je makkelijk gevonden, een van de Succesfactoren van een populair blog
  • Met welk keywoord wil jij gevonden worden die komt ook te staan in je URL en zorgt ervoor dat je hoog komt in het SEO. Je keywoord moet in je eerste alinea voorkomen zodat Google je kan vinden.
  • Je meta-beschrijving is belangrijk dat lezen mensen voordat je op de website klikt het moet kort, krachtig en interessant zijn. Zo trek je mensen tot je blog.
  • Het aantal woorden in je blogartikel is ook belangrijk google vind meer woorden altijd beter. Probeer minimaal 300 woorden te gebruiken in je blogartikelen
  • Verwerk links in je blogbericht naar andere websites of een linkruil. Zo kunnen ook andere websites je helpen en een link te plaatsen om zo meer bereik te krijgen.
  • De website die je gebruikt voor je blogs zorg ervoor dat die website responsive is. Er word veel gebruikt van de smartphone dus veel mensen zullen je ook zoeken via hun smartphone. Die website moet dan wel responsive zijn.
  • Als jou website vaak bezocht word ziet zoekmachine dat je website relevant is. Zo moet jou content relevant zijn en moet je terugkerende bezoekers hebben die verder klikken dan alleen de homepage. Zo komen jij hoger in google.

Veel succes met het starten van een succesvol blog. Hoop dat je wat aan het artikel “Succesfactoren populair blog” hebt gehad!