Een risicovolle branche of niet?

In bepaalde branches is het niet verstandig om geen kredietverzekering af te sluiten. Of jouw branche een risicovolle branche is hoeft niet zo lastig te zijn om te bepalen. Als jouw bedrijf hoge kosten maakt en vervolgens maar een klein winstmarge heeft dan is er veel risico. Je hebt namelijk veel geld nodig om nieuwe goederen in te kopen. Door het kleine winstmarge zullen jullie veel moeten verkopen om het geld weer terug te verdienen. Niet elke onderneming heeft genoeg geld om hun eigen kosten te betalen als een of meerdere debiteuren niet betalen. Als jouw bedrijf kapot zou kunnen gaan als gevolg van een debiteur die niet betaalt dan is het beter om geen risico’s te nemen. Het is dan slim om een kredietverzekering af te sluiten.

Voorkomen in plaats van genezen

Het is het beste om te voorkomen dat je een klant krijgt die niet kan betalen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, er bestaat namelijk altijd een risico dat een klant niet wil of kan betalen. Toch zijn er wel bepaalde maatregelen die je kunt nemen om dit risico te verkleinen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het winnen van informatie over de klant. Als je zeker weet dat een klant betalen kan is de kans groot dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Tegenwoordig kan je gelukkig vrij gemakkelijk bedrijfsinformatie kopen. Niet elk bedrijf verkoopt actuele en betrouwbare bedrijfsinformatie. Je moet dus wel eerst goed onderzoek doen naar een bedrijf zelf voordat je hier bedrijfsinformatie koopt.

Het afsluiten van een kredietverzekering

Wil je een kredietverzekering gaan afsluiten? Dan zal je er misschien al achter zijn dat niet elke kredietverzekering hetzelfde is. Integendeel zelfs, er bestaan heel veel verschillende kredietverzekeringen. Zo kan je een verzekering afsluiten per debiteur, maar ook per transactie, land of over de gehele omzet. Dit bepaalt natuurlijk voor een groot deel hoe hoog de premie is, maar er zijn nog veel meer factoren die de premie grotendeels bepalen. Een bedrijf dat miljoenen euro’s aan omzet heeft betaalt natuurlijk meer aan kredietverzekering dan een klein bedrijf. Je zal dus een verzekering moeten kiezen die het voordeligste is voor jouw specifieke situatie.

Dutch Credit Brokers

Als je even gezocht hebt naar kredietverzekeringen heb je misschien wel gemerkt dat het vervelend is om te bepalen welke verzekeraar nou het beste bij je past. Gelukkig zijn er bedrijven als Dutch Credit Brokers. Dit bedrijf is een assurantietussenpersoon. Ze zorgen er bij Dutch Credit Brokers voor dat jij een verzekering kan afsluiten tegen een voordelige prijs. Dutch Credit Brokers weet voor al haar klanten een voordelige deal te maken. Ze zijn er hier voor de klant en het is een onafhankelijk bedrijf.

Financiële informatie en incasso

Zodra je een verzekering afsluit helpt je verzekering om problemen te voorkomen. Zo kan je voortaan bij een database met informatie van verschillende bedrijven. Zo kan je van tevoren inzien of een klant wel kan betalen. Ook verzorgt de verzekering de incasso indien een debiteur niet kan betalen. Zo hoef jij je hier niet al te druk meer over te maken.